wtorek, 20 grudnia 2011

ZAPIEKANKA Z MAKARONEM, WĘDLINĄ I PIECZARKAMI

 


 SKŁADNIKI:
1/2 kg makaronu wstążki
30 dag wędliny
20 dag pieczarek
1 cebula duża
1 puszka kukurydzy
20 dag żółtego sera
olej
sól, pieprz, vegeta


WYKONANIE:
 1. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzić na durszlaku i ponownie włożyć do garnka, zalać zimną wodą i kolejny raz odcedzić (tą czynność powtarzamy 2 razy).
2. Pieczarki pokroić w talarki, kiełbasę i cebulę w kostkę i wszystko osobno usmażyć.
3. Po usmażeniu wymieszać kiełbasę, cebulę i pieczarki i kukurydzę z połową żółtego sera (wcześniej startego na tartce o dużych oczkach). Następnie doprawić (solą, pieprzem i vegetą).
4. Włożyć na blaszkę połowę wcześniej ugotowanego makaronu, na niego równolegle całą zawartość składników w misce i na to drugą połowę makaronu, na koniec posypać drugą połowę sera (również startego na tartce). Wziąć do piekarnika na 180 C na czas 30 min. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz