środa, 14 grudnia 2011

ZAPIEKANKA Z MAKARONEM I MIĘSEM MIELONYM

500 g makaronu (świderki, rurki)
600 g mięsa mielonego
cebula, czosnek
150 g sera żółtego
warzywa mrożone
koncentrat pomidorowy
sól, pieprz, papryka mielona słodka

PRZYGOTOWANIE:
1. Kroimy cebulę i ząbek czosnku w drobną kostkę. 
2. Podsmażamy mięso mielone. Następnie dodajemy cebulę i czosnek. Smażymy kilka minut i dodajemy koncentrat pomidorowy oraz przyprawiamy solą, pieprzem i papryką.
3. W tym samym czasie gotujemy makaron (makaron musi być al dente) oraz mrożone warzywa.
4. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami makaron wymieszany z warzywami, mięso mielone i starty żółty ser.
5. Zapiekamy ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz