czwartek, 5 stycznia 2012

Makaron z kurczakiem, pieczarkami i papryką



Jest to jedno z moich ulubionych dań z makaronem. Robię je zawsze gdy nie mam pomysłu na obiad:) 

SKŁADNIKI:
40 dag makronu muszelki
30 dag pieczarek
papryka
30 dag piersi z kurczaka
1 duża lub 2 mniejsze cebule
oregano, papryka ostra, sól
smalec (lub inny tłuszcz do smażenia)


PRZYGOTOWANIE:
1. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu (musi być al dente).
2. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Posypać przyprawami (solą, pieprzem lub ostrą papryką). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Po 10 minutach do mięsa dodać pokrojoną w paski paprykę, pieczarki i cebulę i razem smażyć do miękkości.
3. Gdy już mięso i warzywa będą miękkie dodajemy do nich wcześniej ugotowany makaron. Mieszamy, dodajemy oregano i ostrą paprykę. Gotujemy jeszcze chwilę.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz