A oto przepis dla osób lubiących szpinak. Pyszne połączenie tego nielubianego warzywka z makaronem i szynką:) Zobaczymy czy przypadnie Wam do gustu.
SKŁADNIKI:
500 g makaronu rurki300 g szpinaku liściastego
125 g surowej szynki
300 ml śmietany słodkiej
2 ząbki czosnku
1 cebula
3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek
200 ml bulionu mięsnego
gałka muszkatołowa, biały pieprz, sól
PRZYGOTOWANIE:
1. Szpinak przebrać, oczyścić, umyć oraz usunąć twarde łodyżki. Obrać cebulę i czosnek i pokroić w drobną kostkę.2. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu.
3. Zrumienić cebulę i czosnek . Dodać szpinak, zalać bulionem i gotować kilka minut na wolnym ogniu.
Następnie dodać śmietanę i całość doprawić.
4. Pokroić szynkę w plasterki i podsmażyć na patelni.
5. Ułożyć makaron na talerzach polać sosem i posypać paskami szynki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz