sobota, 14 stycznia 2012

Makaron z papryką i mięsem

SKŁADNIKI:
0,5 kg chudej wieprzowiny
2 papryki czerwone
sól, pieprz
olej
cebula
pół litra bulionu warzywnego
250 ml śmietanki 30%
łyżeczka oregano
0,5 kg makaronu świderki

PRZYGOTOWANIE:
1. Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem. Następnie smażyć na rozgrzanym oleju na złoto. 
2. Cebulę pokroić w piórka, dodać do mięsa i smażyć przez kilka minut. 
3. Następnie mięso i cebulę zalać bulionem warzywnym i dusić, aż mięso będzie miękkie.
4. Pod koniec duszenia dodać pokrojoną w grubą w grubą kostkę paprykę, śmietanę i oregano. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
5. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odsączyć i wymieszać z sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz